Oslo Throwdown. Del 1 :Lørdag, registrering og heia-rop.

Jeg tror jeg må dele helgens opplevelser opp i flere deler, ellers blir det et veldig langt innlegg, som det sikkert blir uansett. Jeg tror bare det ikke finnes nok ord som kan beskrive denne erfaringen. Jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne.
Ikke helt fra begynnelsen denne gangen. Da må jeg starte med reisen, pakkingen (husk sko!) fly, gå seg vill i Oslo på jakt etter mat, henge med Charlie og vennene hennes (høres ut som en barnebok når jeg sa det sånn), spise mat, ta en cocktail, gå på outland og handle julegaver, orientere seg – og alt dette før vi har kommet oss opp i hallen på Lørdagen for å registrere oss.
Hotellfrokosten var upåklagelig om ikke annet. Masse utvalg for en veggis (som var overraskende med tanke på at det var en 3’stjernes)

Nom, nom.
Hadde til og med falaffel på Lørdagen. Aj, aj.

Hørte rykter om at de som bodde på Hotellet vegg i vegg med Arenaen det hele foregikk i, ikke var så heldig med maten :/
Føler med dem. It’s the worst.
Særlig når du er på en greie som krever mye energi, hele dagen! Du vil liksom ikke mangle mat, da.

Det gikk for min del mye penger bort i mat og snacks denne helgen. Ha ha.
Når man er på ferie så er ikke mat der jeg vil stramme inn når det kommer til feriebudsjettet :3

Men ja.
LØRDAG :  

Foruten at det var MYE nerver på min front, så var jeg generellt veldig spent på hva som lå forran meg. Klarte nesten ikke å sove om nettene, og det gikk lang tid før jeg sovnet både natt til Lørdag og natt til Søndag. Masse tanker som spinnet.
Vi skulle ikke løfte en finger før Søndagen, men vi dro opp i hallen på Lørdag etter frokost. Måtte uansett ut der for å registere oss.
Og da ble vi der helt til slutten, gitt.
Det å se på var utrolig spennende. Heie på våre folk fra Bergen, og skravle og diskutere alt vi så.
Syns nivået hos utøverne var sykt bra, og en enorm tøff konkurranse. Særlig de som gikk inviduell. Jeg satt på tribunen og måpte. Så mye styrke, så mye fart, og en enorm dedikasjon til å virkelig gi alt.
Ble glad på deres vegner ved å høre vennene deres juble, hver gang de selv jublet over nye Pr’s, eller hver gang noen vant.
For en følelse det må ha vært for dem. Tenk så glade de må føle seg, der og da.
Helt fantastisk.

Når vi ankom hallen en gang i 13-14 tiden så var dte relativt enkelt å finne seg frem til det meste. Vi ble møtt med ett smilende staff som ga oss Navneskiltene våre : OhNoShit , som de syntes var veldig morsomt navn. Det syns vi også.
Passende vil jeg si. Det var i hvertfall min reaksjon når vi så hva vi skulle opp i. Ha ha

Deretter gikk vi litt rundt om i lokalet for å se på bodene. Vi fikk gratis energibar (som jeg ikke kunne spise) og energidrikk  i velkomstgave. Hyggelig.
Jeg  kjøpte meg noen absurd dyre hoppetau ( 900kr !) Neste gang må jeg spørre om pris først. Ha ha.
Men håper virkelig dette er kvalitetsgreier nå da, som varer til jeg dør. Ellers går det med på listen av årets dummeste kjøp.

Vi gjorde oss kjent med området, fikk sagt hei til alle vi så med Bryggen t-skjorter på, før vi fant oss en plass på tilskuerbenkene og gjorde oss klar for å heie på våre folk (og tilfeldige fremmede) Det var virkelig spennende og kult å se alle som bare får dritvanskelige ting til å se så lett ut.

Jeg var virkelig trollbundet da Rx’ gruppen skulle ut. (Det er de tøffeste av de tøffe)
De skulle bla. gjøre 3x Leg-less rope climbing, der den første pr runde skulle startes sittende. Altså jeg ble helt svett av å se på. Jeg vet jeg ikke klarer leg-less climb selv (enda)Ikke at jeg har øvd så mye på det, men, ja.
Jeg klarer med hjelp av beina, men å se disse i action her var bare helt sykt.

Det var på en måte 3 nivåer. (I team og alene. Rx var kun alene. No help from a fren)

Rx : De tøffeste
Intermediate : De tøffe
Scaled : De nest tøffe

Vi hadde endel folk i Interm. klassen, som team 2
Åh, det var også gøy å se på. For en vilje og styrke!
Syns også bryggen deltakerne gjorde det kjempebra her, med gode plasseringer på hele linja. Å få lov til å følge dem på sidelinjen var en ære.
Veldig inspirerende hele helgen. Ikke minst motiverende.  Håper jeg kan ta med meg den erfaringen fra helgen som en boost fremover til å jobbe enda hardere for å bli enda bedre, til å løfte enda mer!

Også fikk vi to deltakere på pallen til og med. En solid 2.plass på Oda og Mikus (?)
Sykt flaut om jeg tar feil nå, men trooor det var noe sånt. :3
De var helt sinnsykt rå!

Also : Hands down to Imra som filmet, heiet og tok bilder av oss hele eventen! (Og hjalp meg med bussbilletter, Uber og what not)
Altså. Bøyer meg i støvet. Det var virkelig den største supporten en kan ha.

Her kan du se for en gjeng vi var fra boksen vår.
Og for en gjeng! Tidenes heia gjeng.
Arrangørene la merke til oss til og med. For vi følgte etter våre medlemmer etterhvert som de skulle i ilden. Satt oss klar i nærheten av der de skulle trene, og var klar til å heie fra første stund.

Det er helt utrolig hva litt support gjør med prestasjonen, selvtilitten og viljen til å gi litt ekstra. Og her var det ikke bare litt support, men MYE.
Jeg fikk nesten tårer i øynene av å følge med på denne support-gjengen.
Tenk at du sitter på den Jæ*** sykkelen, du er helt ferdig, fullstendig syrete, pulsen er på maks og du vil egentlig legge deg ned og si fuck this shit… men så ser du opp, og der sitter det 30 mennesker med hendene i været, kamera i hånden og klapper med den andre – og de roper og hyler om at du må jobbe nå, stå på, jobb helt inn, ikke gi deg, kjempebra, du er rå,  dette har du, du får det til, hold ut, litt til, kom igjen, heia,KOM IGJEN, Ja, Yeaah, BRA! (m.m)
Altså, det gjør noe med deg. Du skal ikke tro det, men du finner skjulte krefter og de kommer frem.
Og det er dette som omtrent gjorde hele helgen min alene… før jeg i det hele tatt hadde tatt på meg treningklær.

Jeg dro uansett hjem med hes stemme, og kunne knapt si et ord på slutten av Søndagen.
Ha ha.

En absolutt nydelig gjeng å reise på tur med. Innså fort at dette er noe jeg ikke har kjent på siden jeg dro på svømmestevner med svømmingen som barn. Det er virkelig noe å få bruke så mye tid med det du like rbest, sammen med mennesker som også vil akkurat det samme som deg. Å få bruke tid med mennesker som elsker dette like mye som du. Plutselig er jeg omringet av mennesker som jeg kan nerde så mye trening med hele tiden, uten at de går lei.
En drøm. Ha ha.
Nei, en virkelig, virkelig bra helg. Er ganske sikker på at jeg har lyst å gjøre dette igjen.
Og dette var bare Lørdagen. Den store utfordringen for oss i Scaled divisjonen begynner tidlig Søndag morgen. Mer presis kl: 09:38 , da går de første 15 heatsene på banen, derav meg og Charie er i heat 13. Vi har vært oppe siden 07:15, spist en god frokost m/kaffe og kastet oss inn i en Uber, og står plutselig klar for den første av 3 runder.
Du kan ikke tenke deg hvor nervøs jeg var. Tror jeg var på do 4-6 ganger fra kl 07.
Det var totalt 44 grupper i Scaled, female team 2. Så det var mange vi skulle konkurrere mot. Ganske skremmende. For oss var dette første gang noen av oss har konkurrert i Crossfit, i hvertfall i enn sånn liga, på ett fremmed sted, med kamerafolk, mikrofon fyr som kommenterer ALT, hvem som løfter hva, hvem som leder, hvem som er best, hvem som er først ute, på engelsk… Det var representanter fra 28 land som var med på greien.
Når jeg hørte det så var jeg litt sånn : Shit. Dette er proffe greier. Også ble jeg enda mer nervøs. Særlig når jeg så videofolkene, og hørte kommentator fyren.
Men på samme tid ble jeg enda mer giret. Det var nesten som en liten drøm som gikk i oppfyllense. En jeg hadde særlig som barn og ungdom.
Å få være med på en sportskonkurranse som ser så proff ut (uten å være i nærheten av å være en proff selv, men likevel proff nok til å få være med. ha ha)
Folk kunne se oss på Direktesport TV, det var videofolk der, medics var der, brannmenn også (faktisk), proffesjonelle fotografer osv. Full tribune av oppmuntrende følgere som ville støtte sine folk.
Det manglet ikke på noe.

Vi hadde ett mål : Ikke komme på sisteplass.

Mer om Søndagen neste post.

All them snatches

Av og til glemmer jeg hvor stor forskjell det er fra å trene på ettermiddagen, fra å trene sent på ettermiddagen.
Når en tar dagens siste WOD (gjerne kl 20) så er det mye mindre trykk av folk og en har plutselig god plass til det ene og det andre. Det er ganske fint egentlig. Særlig for sånne som meg som har blitt mer sensitiv på støy med årene, da er mindre folk og minde BÆNG-BÆNG egentlig midt i blinken.

Eneste utfordring er at jeg må ut med sykkelen enda en gang (sykler til og fra jobb, men skal jeg trene så sent må jeg til og fra setrum en gang til… meeeen får bare ta det som ekstra oppvarming/nedvarming) Ikke det. Det er mindre folk i gatene da også. Swrooooong.

Programmet i går bydde på mye snatches,  men det gikk på en måte greit siden vekten var sånn passe lett til at det ikke ble helt umulig, men tempoet skulle gå unna, da.

Del 1 
Gikk til å bygge opp så langt det gikk uten at det gikk på bekostning av en allerede utfordret teknikk. Så ikke kjempetungt for min del.

 

Del 2
Team 2 med Jan. Syns vi klarte oss bra, jeg.
2 runder og 30reps tror jeg vi landet på. Rx.
Eller, jeg tok Strict press for Handstand pushups selvsagt.

Og det var egentlig ikke så mye mer å si om det.
God time, trener og folk 🙂

”Bare” 5 minutter

Var mye 5minutters i går.
Aldri undervurder de tilsynelatende korte øktene, det er de som er værst. Du blir i hvertfall fort varm og svett.
Det som var nesten litt koselig var at i denne WODen så var det hele 3 min. pause mellom hver 5min.
5min på 3min av.
Det høres jo ikke så gale ut, vel?
Skal love deg at du både vil og trenger de pausene. Særlig på de to siste.
Jeg trodde først alle var AMRAPer (As many rounds and reps as possible) Men så såg jeg at de to første var EMOM, så da trodde jeg at alle var det.
Og halvveis inni så jeg at det var begge deler. Tror jeg må begynne å følge bedre etter. Ha ha.

Uansett.
De første to rundene med start på hvert minutt gikk forsåvidt bra. Kom igjennom alle med 20-30 sek å gå på før neste runde startet.
Følte jeg klarte det helt greit i hvertfall. Jeg tok 30kg og 12.5kg, igjennom hele økten.
Dels fordi jeg ikke er sterk nok, men også fordi jeg har så latterlig mye gangsperr etter helgen og øvingen til Oslo Throwdown.
Så prøver å ikke dra det så langt at jeg setter meg selv tilbake ved å trene for mye.
Hadde jeg tatt rx vekt hadde det nok gått MYE tregere. Og Jerksene ville ikke sett ut som noe annet enn noen dårlige Push press’es. Og jeg tror ikke dette var økten for det.

Den virkelige utfordringen kom på de to siste.
AMRAP.
Da var det ongoing til tiden gikk ut, uten pauser. Om og om igjen. Skal love deg at 5 minutter ikke er så kort da. For det er ikke mange reps. og da går i teorien rundene ganske fort.

Jeg tror ikke jeg gjorde det veldig awesome på disse. Glemte og telle runder / ville ikke, men presset lå at vi skulle klare minst 5 runder, og trooor jeg klarte det akkurat. I verste fall 4.

Klager ikke, dette var en kjekk økt på mange måter. Man trenger ikke å trene super-lenge for å få en veldig god økt. Kommer an på hva du gjør ut av den tiden du trener, tenker jeg.

Forberedelser til Throwdown

I helgen ble det mye forberedelser til det som skal skje veldig snart.
Oslo Throwdown.
Crossfit konkurranse ting, for de som ikke har fulgt med (her). For min del er det bare for gøy og for å prøve noe nytt, være med på noe sosialt sammen med likesinnede, og såklart for å pushe meg litt ekstra.
Jeg skal selv i ilden på Søndagen, så det nærmer seg plutselig veldig. Så i går ble vel siste øve-øve dag på oss med å trene i team og spesifikkt til denne greien. Jeg trener som vanlig mandag- onsdag denne uken, også er det ‘ferie’.

Etter å ha sett over programmet, som kom ut på fredag, så ble det den hardeste varianten av denne på Lørdagens trening.
Det syntes veldig godt i denne varianten at jeg er ikke helt der.

Sånn så første del ut.
Fikk 3 min pause mellom hver del, som ikke er kjempemye.

Vi gjorde det så godt vi kunne innen gitt Time Cap. Selve øvelsene var ikke umulige, men tror ikke vi klarte alle 5 rundene før tiden gikk ut.

Del 2: 
Vi begynte faktisk på denne, da vi ble delt inn i grupper for å få plass til alle i salen.
Var sykt tungt.
Å ta 75 Doubleunders alene kunne ta hele tiden alene. Det ble sånn semi versjon hos meg, med noen dobble og noen single. For å deretter hoppe rett inn i roing.
Det var sånn at en partner ror mens den andre hopper. Vi delte opp i at en hopper alle 75, den andre ski-row så lang tid det tar, så byttet vi.
Vet ikke om det var så klokt sånn i ettertid, med tanke på at jeg var helt død, men. . . sånn ble det. ha ha
Etter det så var det Synkroniserte hang snatches med dumbell. En hel haug.
Også videre.
Kom ikke igjennom her heller, men hadde heller ikke så mye mer ekstra å gi når tiden gikk ut heller. Phewf.

Del 3:
Siste herlighet.

Jan som er veldig effektiv på burpees syntes denne delen ikke var noe stress.
Jeg derimot som forsøker heroisk å holde trøkket oppe for å ta alle 30 i en go, syntes det var veldig stress.
Hadde lyst å si PAUSE etter 10, i hvertfall på 17, men klarte å bite tenna sammen.
TimeCap er 8min.
Så var det å bygge opp til en tung heng clean.
Nå er ikke mine tunge mer enn en lett oppvarming for mange andre, men men. Sånn er ståa bare.
119,5kg  fikk vi til sammen. Så nå kan dere lure på hvem som løfta hva.

Syns vi var flinke jeg 🙂


Så med kroppen full av gangsperr kom søndagen da jeg og Charlie skulle øve på vår greie. Altså scaled versjonen, som overhodet ikke var så ‘grei’ som den først så ut til.
Jeg hadde undervurdert noen ting, så det var bra vi gikk igjennom alt sammen.

Første del var sånn :

Jeg tenkte først at vi kan dele ski-roingen opp i 12Cal hver.
Første runden gikk det greit, ish, men allerede fra runde 2 merket jeg at dette var en dårlig ide. Det gikk fort tregere og tregere. I hvertfall hos meg.
Mulig vi skal endre noe på dette til den faktiske testen.

Toes to rings gikk greit følte jeg. Vi fant en bra deling her ut i fra hvor vi føler vi er komfortable.

Front Squats fikk Charlie æren av. Det går bare mye raskere om hun bare gjør de. Ha ha.
Regner med vi får dele opp som vi vil. . . .?
Er spent på briefing dagen om hva vi egentlig skal gjøre, og får lov til. Ha ha.

Etter to runder av det, så er det nye to runder, men noen endringer.
Toes to bars, har en delingsplan på ”ikke går for hardt ut og end opp med no-reps”, noe jeg er litt flink til. No-reps er bare bortkastet energi.

Shoulders to Overhead får Charlie kose seg med 😀
Jeg trenger den mikroskopiske pausen til å hale meg igjennom ski-ingen.

Denne var bare SÅ slitsom. Jesus.
Har ikke lyst å gjøre denne igjen, noensinne. Ha ha

 

Del 2 : 

Usikker på hvor lang pause vi får mellom alle disse, men håper det er mer enn 5minutter. Ha ha.

Her er alle øvelsene synkoniserte, som betyr at vi skal gjøre dem samtidig.
Innså at jeg er ikke særlig god her. Jeg er generellt litt tregere enn det som sikkert er ønskelig. Både på single arm ground to overhead og box step ups (med 15kg) Yaiks.
Men, men.
Kom igjennom og fikk til og med litt tid på sykkelen.

Her er meningen å komme igjennom så fort som mulig, sånn at en får en god score på Caloriene.

Men de GTOH  og så mange av de – har ikke sjans til å gjøre alle i strekk. I hvertfall ikke i går.
Skal prøve å gi et ekstra push igjen på søndag.

Men det viktigste er : Vi kom igjennom!


Del 3: 
Som for min del er favoritten. Minst greier i.

Masse burpees over stangen, så rett inn å løfte tung stang fra hang (rett over knærne) og sleng den opp på brystet – bæng 1.
Så kan man riste løs og bygge opp til tiden går ut, eller til du ikke klarer å løfte tyngre.

I går så klarte jeg mentalbarriæren min på 50kg.
Ha ha. Er ikke så mye, men for meg som har stått på 48.5kg i all evighet så var det litt gøy.

Tror jeg vi landet på : 110-120kg ett sted til sammen. 🙂

Så det var den helgen. Mye trening og enda mer gangsperr. Det merkes særlig i underarmene, der du bøyer armene.

Er alltid gøy å jobbe sammen, god stemning – men fy så tungt!
Flaks at jeg fikk en teampartner som er helt chill med at jeg er ikke av top 10 klasse (heller topp 10 fra bunn) ha ha 😀
Veldig spent på eventen, men kommer sikkert til å ha alt for mye nerver.

Spent på hva jeg sitter igjen med når alt er over. Hva helhetsvurdering jeg får, om det var så gøy at jeg vil gjøre det igjen, eller om det var en bra opplevelse, men uten behov for å gjøre det igjen. Har det vært utelukkende gøy og spennende, eller var det skremmende og jeg har følt meg både liten og utilpass?
Time will tell.
Men jeg gleder meg, og tror det blir utelukkende en bra opplevelse!

Pick your favourites

I går var det egentrening igjen, med team : OhNoShit 
som er vårt uhyre kreative lagnavn for Oslo Throwdown. Om ikke annet veldig passende. Ha ha.

Det var en dag og et program som var tilpasset for GØY, fordi vi fortjener det.
(Og gøy ble det. Vi gikk der fra begge med et smil om munnen og med god stemning.)
Hovedfokuset lå uansett på raske bytter denne gangen.
I kveld får vi vite hva vi skal ‘opp’ i, så på søndag skal vi øve på det programmet. Er veldig spent på hva det blir.

Dette var herligheten vi satte sammen (Eller egentlig Charlie som satte det sammen, jeg sa bare ja til alt :3 ) også fikk vi noen gode tips fra Kari med bla : Heng i baren (høhø) mens den andre gjør KB swings. . . and so we did 🙂

Sånn ble det.
Og det ble mye tyngre enn jeg så for meg faktisk, men det føltes bare godt.

En annen ting er at jeg har kun fått til Crossovers en gang før der jeg klarte 1-4 hopp innimellom, med gjerne mer enn 1-2 minutter mellom hver gang jeg fikk noen igjennom.
I går klarte jeg på det meste 12hopp i en go(!) Jeg lo og hylte mens jeg hoppet : ” Hææææh! Whats going on?” bla. Det var kjemperart, men følelsen av at tauet gikk rundt var jul og nyttår på en gang. Får det sikkert aldri til igjen.
Skylder på hoppetauet jeg fant som var en smule tykkere enn de aller tynneste som henger på kroken der. Jeg må invistere i ett sånnt et. For det jeg selv har er så dårlig at jeg heller bruker låne-hoppetauene enn mitt eget.
Uansett så var det veldig gøy å få ’til’ noe, som jeg ikke har fått til før.

Så vi delte da opp Crossoversene i 30sek internvaller, siden jeg var veldig usikker på om jeg fikk inn noen som helst.

Wallwalks er Charlie dronningen, så hun tok 10 og jeg tok 5. Jeg hadde ikke en så bra dag på disse med unødvendige mange no-reps.
Så her må jeg skjerpe meg. Trøster meg med at normalt sett vil blinken for damer være lavere i en gitt konkuransesetting. Vi jobber av en eller annen grunn med herrehøyde for blinker. Ha ha

KB Swings + henging (hø hø) : I følge henne så var jeg best på henging, men jeg vet ikke. Syns vi delte det bra opp half and half-ish uansett 🙂
24kg KB, fordi vi vil bli sterkere.

Pushups. Vi trodde først at 10-10 ville gå fint, men undervurderte at man plutselig ble litt sliten, gitt. . . særlig i runde to.
Så 5-5 ble bedre.

Sykroniserte Dumbell Snatches måtte inn også, fordi det er sånn greie som ALLTID dukker opp i eventer. Kanskje ikke synkronisert, men snatches. Så da ble det noen sånne også.

8 D-Ball (40kg) over shoulder. For meg var dette en prøvelse, men fikk det akkurat til. Delte opp i 1-1
Jeg syns denne øvelsen er gøy å jobbe med, men tungt. Den er litt annerledes enn alt det andre, og for meg er den sånn typisk Crossfit øvelse. Løfte på ting som en ellers ikke finner på Sats, liksom.

Også rett inn i runde 2, uten pause.

Vi fikk en time score på 12:36min
Syns det var en bra tid, jeg, da. Jeg ble i hvertfall bra sliten, og fornøyd med at det går an å presse seg på en egentrening også. Det er jo litt lettere å ‘slacke’ når man har plassen for seg selv. Ha ha.
Men da hjelper det å være 2 om ikke annet. Hadde jeg vært alene, så hadde jeg ikke fått gjort noe som helst.

Litt rot klarte vi å lage og.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

But at the end of the day så ble det skikkelig god stemning!

Cardio-onsdag med en twist av Thrusters

En twist av Thrusters betydde 90 stk totalt sett, i ett oppsett av 15 unbroken.
90 Thrusters. . .
Denne var lett å undervurdere. 15 unbroken betyr at 25kg (rx) ikke er så lett likevel. Jeg måtte gå ned til 20kg, og det var jeg glad for. Ble fort tungt nok.
Etter økten kjente jeg korsryggen ikke var så glad i de thrustersene. Ettersom jeg har får en swong i ryggen når jeg løfter ting over hodet, så går det fort den veien. Det er såklart ikke bra, men. . . ja, sånn er dagens status.


Det var bogså mye cardio inni der. Jeg tok sykkel på alt.
Ha ha. Når det er så mye mentalt, så tar en det som er minst ufordragelig.
85CAL er vanvittig mye og tar ca 6minutter, pluss minus. Og i CF verden, så er det å sitter så lenge på en maskin i en gang, uvanlig lenge.

Og siden jeg syklet så ble det 1500m i stedet for 750m, selv om jeg må innrømme at jeg glemte det på den andre runden. Isj.

Men sånn var dagens program. 3 runder av hver del, phewf.
OG det var 1000m løping, og ikke 800m som det står her. Ha ha. For de som valgte det.
Var visst ganske friskt ,og en kald erfaring.

Kan trygt si at jeg ikke kom igjennom innen Time Cap, som lå på 43minutter. Som forøvrig også er en uvanlig lagt økt for en Wod midt i uken. Haha.
Inkludert at jeg glemte 750m, så hadde jeg 62/85Cal på siste sykkeltur. Så det ville nok sett enda verre ut om jeg ikke scalet ned til 20kg på Thrustersene.

 

Men vi kom oss igjennom, med god stemning.

Tirsdagskos.

En ny uke starter på en tirsdag.
Dagen på mandag var så nedbrytende dårlig at jeg til og med skippet treningen. Det skjer ikke ofte, men akkurat da var hele dagen bare en stor : NOPE!
Hørte rykter i ettertid at den treningen var så hjerteløs at det sikkert var like greit å stå over. Ha ha.

Men dagen etterpå så gikk det litt bedre, så da kom en seg på trening.
Denne var ganske tung i sin helhet også, men ikke så lang – og heldigvis for det.
De 40 gangene opp og ned fra en boks med 15kg på nakken merkes for å si det sånn, særlig når en kom rett fra romaskinen.
Det ble ikke knusende god score på kaloriene, siden jeg sikkert var litt seig på de andre delene, men fikk vel rundt 30CAL. Det er det det er.
Heldigvis (kan du si) så var det ‘bare‘ 10minutters workout på denne delen. Litt deilig. Ha ha

Jeg klarte en liten PR (men det føltes stort) med 4x90kg på Deadlift.
Tok 5 på max reps. Så det var opp fra 3 reps. fra gammel score.
Litt gøy, selv om det er små oppgraderinger.
Alt gjelder!

Helgetrening.

Det ble trening i helgen også.
Altså fredag og Søndag. Lørdag ble eneste fri-dag denne uken (og kommende) Phewf.
Trener nesten aldri på Søndager så denne var ny, men det er forberedelse til Oslo turen, og egentrening. Fokus på å øve på ting vi syns er litt vanskelige.

På fredag var det vanlig wod, i hvertfall. God stemning, selv om det var noen snatches inni der. Men må trenes på, om en liker det eller ikke.
Tok det jevnt og forsiktig. Her er det Overhead squats som er den største utfordringen for meg. Vonde håndledd this time. ha ha
#AlltidNoe

AMRAP
Den ruller og går , men ikke like stødige wallwalks som jeg skulle ønske, men men.
Pulsen gikk opp uansett, så da var vel jobben gjort.
Ble ikke Rx vekt for å si det sånn. Ta det heller ned 10kg :’D

Vi hadde en veldig grundig oppvarming med fin og solid gjennomgang av øvelsene i felleskap. Dette liker jeg godt. Selv om en har vanket i miljøet en stund så er det alltid bra med teknikk terping med stang/pinne før sånne økter.
En er aldri for god nok til å ikke trenge slike. 🙂
God oppvarming reduserer sjansene for skader!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Freser avgårde med to fluer i en smekk, til Søndagstreningen!

Se på dette søte programmet, da!
Designet helt selv i team 2, ut i fra hva vi kjente vi ikke var så stødige på. Trøkka inn noe av det i ett lite For time økt.
Nå var ikke meningen med denne økten å blodslite oss ut med en lang og heftig økt, men å sette sammen det vi syns er vanskelig og se hvordan det fungerer i en økt, med oss. Ha ha. Men denne hadde sikkert funka bra som singel økt også, men ville trolig vært endel seigere.

Team : Mecharlie
Vi visste ikke hva ForTime score vi kunne forvente oss, men vi landet på 14min. Men er sikker på at hvis vi gjør denne igjen en annen gang så klarer vi å skvise den enda lenger ned.

Nå er det vesentlig mye mer jeg i hvertfall ikke er stødig på, men vi kan ikke ta alt i en gang. Det kommer noen treningsøkter til, så får vi ta noe av det andre der.
Så er det jo Scaled versjon vi skal opp i Oslo, og da trenger vi i hvertfall ikke tenke på en god halvpart, enda.

Jeg føler jeg er treg og ustødig på Boxjumps, så her er fint å øve på å være raskere.
Snatches er verken jeg eller Charlie stødig på (Selv om jeg ikke skjønner hva hun mener når hun knuser til meg dobbel vekt av meg og alt ser så gjennomført ut) Ha ha.
Pullups er ikke min dårligste side, med mindre jeg må ta mer enn 7 om gangen. . .  Og hands down til Charlie som tok sine første 2 kipping Pullups i gå. Jeg er så stolt!  Neste gang går det av seg selv 😀
Wallwalks er jeg en snegle på. . . Den første går liksom ish bra, men så klarer jeg ikke lenger å gå helt inn på de andre. Superirriterende.
Nå vet jeg ikke om scaled versjonen i Oslo er litt mildere, eller om det ‘bare’ er færre reps.
Men det finner vi vel ut av etterhvert.

Det vi fant ut etter denne økten i hvertfall er at vi KAN alle disse øvelsene, på en eller annen måte.
Jeg klarte 3x30kg snatches… Så kommer det snatch med open vekt, som har vært 29kg en gang i Open, så vet jeg i hvertfall at jeg kan.. det ser ikke fint ut, eller går unna, men jeg kan.
Som er litt hensikten med disse ekstra ‘øvelses wodene’ .

Det var virkelig gøy da, med en egentrenings økt der jeg ikke trenger å trene alene.
So nice.
Har notert i kalenderen at det kommer en ny runde på torsdag og søndag igjen. Bare å notere ned alt det andre jeg må jobbe med. Ha ha

Comp class, high intensity

I går prøvde jeg en ny time, som de kaller så fint : ”Comp Class, high intensity” 
Jeg ante ikke hva dette var, men det hørtes ut som noe som skulle holde et høyt tempo, og jeg hadde rett.


Det så ut som de hadde samlet kun ”dame” Hero Wods, og trøkket alle inn i ett program med TC på 40 og noe minutter.
Så var det bare å se hvor langt en kom på den tiden.

Det var team 2 , for vår del, som passet bra da vi skal øve på å jobbe sammen i team til Oslo Throwdown, som bare er 2 uker til, tror jeg.
Går unna!
Plutselig er vi der og da er det greit å være litt forberedt.

Det ble noen skaleringer på oss (mest på meg, ha ha)

Tror vi misforsto noe når vi begynte for det var ingen tydelig oppvarming, så jeg tenkte at når vi begynte på Nancy så var det kanskje en runde eller to der som oppvarming. . . derav meg som tar det relativt rolig fra begynnelsen av.
Etter 4 runder innser jeg sakte at det ikke er oppvarming, men greia hadde begynt. Men jeg hopper ikke fra 0kg til 70kg deadlift uten å varme opp. . . så vi tok noen oppvarmingsløft inni der uansett.

Nancy: 
Det ble Overhead squats med bare stangen her. Jeg er ikke stødig med dette løftet, og med en gang det er vekt på begynner håndleddene å verke, da de ikke er sterke nok. Så heller bedre å kjøre kjappe lette, enn utrolig dårlige, trege tunge.
Det skulle jo være høyt tempo after-all.

Diane: 
Vi delte opp i 2løft på meg, og 5 på Charlie på deadliften.
Ikke fordi jeg ikke kan ta 5, men mest fordi jeg var så stiv etter deadliften dagen før og ser ikke poenget med å drepe ryggen helt enda.
Og dels fordi det går kjappere da hun løfter mye mer enn meg sånn til vanlig.
Det skulle jo gå fort!
Jeg tok vanlig pushups på Handstand Pushups, hun gikk rett for strict Hand stand pushups (som i teorien er tyngre) meeeen når man ikke kan kipping (heller ikke jeg) så blir det stricte da 😉

Jackie: 
Knuste til med 500m hver, bare fordi roing er kjedelig og best å bli ferdig med det med en gang.
Thusters :  20kg på meg 30 på Charlie. Gikk greit, egentlig. Men skulle være tempo igjen,da – så var nok ikke meningen det skulle være veldig tungt.
Pullups med sets på 5 før en freser videre til

Isabel:
Det ble vel 30kg på Charlie og 25kg på meg, tror jeg.
Snatches er som sagt en nemessis som jeg må jobbe mer med.

Nasty girls :
Rakk en runde før plutselig tiden hadde gått ut. Jeg hadde ikke sett på klokken i det hele tatt under økten så denne kom nesten som en overraskelse. Jeg var litt klar for å fullføre greia, men ja.
Var ganske kvalm etterhvert, siden jeg var dum og spiste litt for  mye middag tett oppunder treningen.Innser sånn akkurat nå at jeg gjorde feil på HPC , det var jo hang Power Clean. . . men jeg gjorde visste Power Clean and Jerk (altså der en henter stangen helt fra bakken, hviler på skuldrene før en løfter den helt opp over hodet)
Dust. Ha ha (30kg)
Jaja, ekstra trening da.

Men en bra dag, og god trening i godt selskap!

Blir mye trening på meg denne uken, med 6 planlagte økter og kun hviledag på Lørdag.
Men det er bare nå sånn rett før Oslo, så er planen tilbake til normale tilstander etterpå. . . kanskje.
Hvis det viser seg at jeg liker dette litt for mye så vet en jo aldri. Ha ha.

Humørsyk, men må trene!

Hvor skal jeg begynne?
I går var en dag som krasjet ned allerede på jobb, så jeg var i utrolig dårlig humør hele dagen. Er i skrivende stund fortsatt ‘meh’, men bedre.

Vanligvis blir jeg i bedre humør under trening, men i går klarte jeg ikke riste av meg den dårlige dagen fra jobb, selv etter trening. Det var litt teit, men hva skal en gjøre.
(Holde ut antageligvis)
Dette til tross for at det var Deadlift på programmet, noe jeg liker godt å jobbe med. Og selve Woden var ganske OK også, selv om jeg var tregest av alle og alt det der.

Programmet så slik ut :


ONSDAG
DEADLIFT
3 sets x 5+ reps (80%)
First two sets: Restart each lift
Last set: Max reps, TNG
3 ROUNDS FOR TIME
15 Toes to Bar
5 Shuttle Runs (2 x 7,5m)
15 Wall Balls
5 Shuttle Runs (2 x 7,5m)
30 Medball Box Step Overs
5 Shuttle Runs (2 x 7,5m)
Time Cap = 15 min
*Shuttle Runs: Hands don’t need to touch the floor today, but both feet must be over the line
*Box Step Overs: Medball on the shoulder
Fitness = 10 Toes to Rings/To Mark or Abmat Sit-Ups
Advanced = 20 TTB + 20 Wall Balls
🔴 Intensity target: hard


Del A : 
Løftet 5x85kg
Dette er vesentlig høyere enn det jeg vet er max’en min (97.5kg) her har jeg gått ut i fra 105kg.
Prøver å gradvis gå høyere, med ett og ett kg om gangen. I loggen min har jeg 4x85kg fra forrige gang.
De ble ikke mer enn 5 løft på ”Max reps” heller. Skylder på mood.

MEN : Det var en dame, som jeg ikke husker navnet på. Eller jeg tror jeg husker, men i frykt for å dumme meg ut hvis jeg tar feil så lar jeg det ligge. Du vet hvem du er 🙂
Hun kom bort til meg, la en hånd på skulderen og sier : ”Så sterk du har blitt” , og smiler.

Dette. . . Var alt jeg trengte. Det varmet veldig, og ble dagens første genuine smil hos meg. Jeg ble veldig overrasket, for det kom så uforventet og plutselig.
Tusen takk!
Det er disse små oppmerksomhetene som gjør så uendelig mye.

Del B:
Tight timeCap, som jeg ikke var i nærheten med å nå.
30Medball over boks tok sykt mye tid.
Jeg tok også one for the team og syklet i stedet for shuttle run. Siden vi var så mange på timene at det var rett og slett ikke nok plass til alle på gulvet for å løpe. Og meg på sykkel går jo ikke egentlig veldig fort det heller.
Jeg hadde vel begynt på 3 runde, 8 wallballs så gikk tiden ut.

Ble jo godt sliten, så noe kom ut av dagen.

Syklet hjem igjen, ble ved flere anledninger nesten blåst ut av balanse . . . høst -.-
Satt for det meste av kvelden i taushet, så en halv film og pusslet pusslespill til det var sengetid.
Drømte om lukten av lik, og våknet utallelige ganger av uværet.
(Ja, jeg hører aktivt på TrueCrimepodden og HistoriePodden gjerne timesvis om gangen, så drømmene mine er nok påvirket en smule av dette)
Ha ha

Anyways.
I dag har jeg en annen plan for trening. Skal prøve en ny time : ”Comp Class high intensity”
kommer sikkert til å dø. Høres ut som en sånn time.
Men skal teame opp med Oslo Teamet mitt da, så da kan vi øve på å dø sammen. Ha ha. Jeg er positiv at det blir en bra økt.